Grafana Server Service failed as of repeated restart the server too quickly.

This mistake is for forestalling numerous reiteration of administration restart in framework blunder. In the event that the administration restart surpasses the estimation of StartLimitBurst inside the time indicated by the estimation of StartLimitInterval, the administration startup will fall flat. StartLimitInterval is 10 seconds as a matter of course and StartLimitBurst is 5 naturally.

Now You have to check path  /etc/sysconfig/grafana-server In This file , check there is any directory defined or not for Grafana sever

Example:

Check there is any directory created on this path ls /var/run/grafana. If you found no directory then follow these steps

Step 1 : if grafana-server is not running , there won’t be any pid of grafana server on this path /var/run/

Or directory for this

Step 2:

To resolve this issue,

You will see in this file

cat /etc/sysconfig/grafana-server

Look at the bottom and change that line if there is no line then enter it.

PID_FILE_DIR=/var/run/grafana    to PID_FILE_DIR=/var/run/grafana//grafana-server.pid

Step 3:  Make directory

mkdir /var/run/grafana/

Step 4:  Give Permission

chmod +777 /var/run/grafana/

Step 5: Try to start service you will not get any error

Now you can see there is pid generated for grafana

Now Start the Grafana Service

systemctl start grafana-server.service

You’re done

Sponsored

16 COMMENTS

  1. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital
    to assert that I get actually enjoyed account your blog posts.
    Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access
    consistently quickly.

  2. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before
    but after checking through some of the post I realized it’s
    new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and
    checking back frequently!

  3. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this
    blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s
    the blog. Any responses would be greatly appreciated.

    • Hi ,

      are you talking about image load on post ? as i can see clearly images if you’re facing it let me know. i have changed images

      thanks

  4. I think this is one of the most vital info for me. And i am glad reading your article.
    But want to remark on some general things, The site style is great, the
    articles is really great : D. Good job, cheers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here